UNKARI 2009

Samaa sukua,eri maata - suomalaisten nuorten tutkimusretki unkarilaisen nuoren nykypäivään ja menneisyyteen
etusivu

blogi

artikkelit

kyselytutkimus

matkaohjelma

Merikarvian yläasteen ja lukion painopistealue on kansainvälisyys, ja kouluilla onkin pitkä historia kansainvälisten hankkeiden toteuttamisessa. Viime keväänä selviteltiin erilaisia mahdollisuuksia ja päädyimme tekemään hankkeen yhteistyössä I. Bela Gimnasium -nimisen oppilaitoksen kanssa. Kyseinen oppilaitos on Unkarissa Szcekzard nimisessä kaupungissa noin 170 kilometriä Budapestistä. Olemme hakeneet ja saaneet hankkeellemme rahoitusta OPH:sta ja lisäksi tähän kuuluu omavastuu. Hankkeeseen kuuluu yhteisiä tutkimusosioita, sähköpostilla tapahtuvaa yhteydenpitoa nuorten kesken ja tutkielmien tekoa Unkaria. Aiheet koskettelevat Unkarin ja Suomen nuorisoa, ruokaa ja kulttuuria.

Hankkeeseen osallistuu tämän hetkisen tiedon mukaan 17 yläasteen oppilasta, 26 lukion opiskelijaa sekä 5 opettajaa. Hankkeeseen liittyvissä projektitöissä opiskelijat tutustuvat monipuolisesti Unkarin nykypäivään ja historiaan, maan kulttuuriin ja elinkeinoihin, sekä Unkarin luontoon ja maantieteeseen. Hanke huipentuu toukokuun alkupäivinä 2009 Unkarinmatkaan, jonka aikana tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja vieraillaan ystävyyskoulussamme.

Sivulle päivitetään uusia artikkeleja ja blogimerkintöjä säännöllisesti sekä tietoa matkaohjelmastamme.

• Hankkeen projektityöt on laitettu alulle ja niiden myötä valmistuu marraskuun lopulla myyntiin mm. kalenteri, jonka tuotolla osallistujien kuluja matkan aikana katetaan.
    Päivitys: Kalenterit tulivat myyntiin jouluksi ja ne tulivat pääsääntöisesti jo loppuunmyydyksi vuodenvaihteeseen mennessä. Niitä on kuitenkin halukkaille vielä muutamia saatavilla.
  • Hankkeeseen liittyen järjestetään vanhemmille 21.3 lauantaina Unkari-päivä koululla. Tähän tilaisuuteen osallistuvat kaikki matkalle mukaan lähtevät. Sitä seuraava kouluviikko 25.-29.3 on koulun ruokala Kapyysissa Unkari-viikko, jolloin tutustutaan unkarilaisiin ruokiin.
  • Syysloman aikoihin myytiin hankkeen rahoittamiseksi myös WC ja käsipyyhepapereita. Lisää papereita tulee myyntiin vielä ennen hiihtolomaa.
  • MUISTAKAA JOKAINEN HANKKIA PASSI AJOISSA!
    Passia hankittaessa pitää mukana olla passikuvat ja molemmat huoltajat. Poliisin toimipiste, josta passin voi tilata, on avoinna Merikarvialla perjantaisin. Passin toimittaminen kestää noin viikon. Älä jätä viime tippaan!
päivitetty: 01/03/2009 klo 16:13:36