Japani -hanke

Sayonara!

Merikarvian lukion opiskelijoilla on mahdollisuus valita opintoihinsa lukion tarjoamia kansainvälisyyskasvatukseen liittyviä erikoiskursseja. Kurssien yhteydessä on vuosittain toteutettu jokin erityinen kansainvälisyyshanke, johon yleensä liittyy yhteistyöprojekti jonkin ulkomaisen oppilaitoksen opiskelijoiden kanssa, sekä vierailu heidän kotimaahansa.

By Alexrk2 - File:Japan location map with side map of the Ryukyu Islands.svg, (Chumwa)AVHRR Land CoverSRTM Data, ETOPO1, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14665422 Tänä lukuvuonna yhteistyötahona on japanilainen Osaka Sano Prefectural High school.

Yhteistyöhanke japanilaisten kanssa aloitettiin jo keväällä 2016. Silloin sovittiin, että teemme yhdessä Sayonara -nimisen hankkeen, jossa tutustutaan kielen opiskeluun ja paikallisen kulttuuriin. Hankkeen aikana vieraillaan Suomesta Japanissa 9.-16.5 ja Japanista Suomessa 15.-22.8.2017. Hankkeen aikana pidetään myös jatkuvasti läpi koko lukuvuoden yhteyttä yhteisen facebook -sivuston kautta.

Merikarvian lukio on hakenut hankkeen toteuttamista varten rahoitusta ja japanilainen säätiö "The Japan World Exposition 1970 Commemorative Fund (JEC Fund)" on myöntänyt hankkeelle tukea 5800 euroa. Linkki säätiön sivuille.